Blended community service-learning in transnationaal perspectief

5 mrt 2021 | Inspirerende voorbeelden, Projecten

Mieke Schrooten en Erik Claes presenteren de CSL-projecten aan de Odisee Hogeschool in het licht van diversiteit en grootstad.

De Odisee-studenten doen community service op twee sites in Molenbeek. Aan de linkse kant van het kanaal werken ze bij Samenslevingsopbouw Brussel met opbouwwerkers en rechthebbenden op een leefloon.

Aan de andere kant nemen ze hun engagement in het burgercollectief ‘Wijkacademie’, een soort van academie voor medeburgers die moeilijke thema’s, zoals radicalisering en politiegeweld, bespreekbaar wilt maken. Het initiatief ontstond vlak na de aanslagen in Parijs.

Erik Claes schetst een casus gegrepen uit de grootstedelijke praktijk en deelt de ervaringen en aandachtspunten van het CSL-project.

Mieke Schrooten geeft toelichting bij de internationale samenwerking via Erasmus+. Samen met enkel hoger onderwijsinstellingen uit Hongarije, Finland, Verenigd Koninkrijk, Nederland en België, ontwikkelden ze een blended learning cursus over stedelijke diversiteit en de uitdagingen voor sociaal werk voor de studenten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *