Schrijf je in voor het netwerkevent ‘Service-Learning in/met de buurt’

17 okt 2022 | Evenement, Nieuws & events

Netwerkevent van het Vlaamse Netwerk voor Service-Learning in Hoger Onderwijs

Vrijdag 25 november 2022 @Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

Een universiteit of hogeschool is vaak een eilandje op zich. Echter, de buurt waarin een hogeronderwijsinstelling zich bevindt, biedt een onuitputtelijke bron van leermogelijkheden voor haar studenten. Hoe kunnen we studenten en buurtbewoners met elkaar in contact brengen? Welke voordelen kunnen beide partijen hieruit halen? Waar zijn kansen? Wat zijn moeilijkheden?

Het Vlaams Netwerk voor Service-Learning in het Hoger Onderwijs organiseert jaarlijks een netwerkevenement voor docenten, onderwijsondersteuners en andere geïnteresseerden om samen na te denken over service-learning in het hoger onderwijs. Tijdens het netwerkevent ‘Service-Learning in/met de buurt‘ richten we onze focus op kansen voor samenwerkingen tussen hogeronderwijsinstellingen en lokale partners. Docenten, onderwijsondersteuners, studenten en sociale partners stellen service-learning projecten voor waar verbindingen worden gelegd tussen universiteit of hogeschool met de lokale initiatieven in de buurt van de eigen campussen.

We nodigen je uit om samen met ons na te denken hoe we duurzame partnerschappen kunnen creëren tussen het hoger onderwijs en de buurt.

Wanneer?

Vrijdag 25 november 2022, 9.30 – 17.00 uur

Waar
Arteveldehogeschool, Campus Kantienberg
Voetweg 66, 9000 Gent

Deelnemen?
Het inschrijvingsgeld bedraagt
€ 25 (inclusief lunch & receptie).

Online inschrijven kan tot en met vrijdag 18 november 2022.